SAŁATKA CEZAR

Pyszna sałatka cezar pochodzi od nazwy włoskiego kucharza Caesara Cardiniego, któremu zabrakło składników w kuchni i zrobił potrawę z tego co miał w spiżarni. Za chwilę sałatka skończy 100 lat.

Czas przygotowania: 10 min.

Ilość: 2 osoby

Koszt: średni

Łatwość: *

Składniki:

– 6 czubatych łyżek ulubionego majonezu

– 1 łyżka ostrej musztardy

– 1 łyżka sosu worcestershire

– 1 ząbek czosnku

– 2 łyżki soku z cytryny

– 3 czubate łyżki startego parmezanu

– 2 główki sałaty rzymskiej

Sposób:

Sałatę rzymską porwać ma kawałki. Zrobić sos. Następnie pokroić bagietkę na kawałki i pogrzać na oliwie. Wszystkie składniki połączyć i na koniec posypać parmezanem.

SMACZNEGO!!