Pyszna sałatka cezar pochodzi od nazwy włoskiego kucharza Caesara Cardiniego, któremu zabrakło składników w kuchni i zrobił potrawę z tego co miał w spiżarni. Za chwilę sałatka skończy 100 lat.
Czas przygotowania: 10 min.
Ilość: 2 osoby
Koszt: średni
Łatwość: *
Składniki:
– 6 czubatych łyżek ulubionego majonezu
– 1 łyżka ostrej musztardy
– 1 łyżka sosu worcestershire
– 1 ząbek czosnku
– 2 łyżki soku z cytryny
– 3 czubate łyżki startego parmezanu
– 2 główki sałaty rzymskiej
Sposób:
Sałatę rzymską porwać ma kawałki. Zrobić sos. Następnie pokroić bagietkę na kawałki i pogrzać na oliwie. Wszystkie składniki połączyć i na koniec posypać parmezanem.
SMACZNEGO!!