SAŁATKA Z SELEREM, KUKURYDZĄ I ANANASEM

Na Andrzejki idealnie nada się sałatka z selerem, kukurydzą i ananasem. Był czas, że nie wyobrażałam sobie jak można jeść seler konserwowy. Gdy spróbowałam tej sałatki, zmieniłam zdanie. Zdradzę Wam, iż początkowo myślałam, że to sałatka z makaronem.

Czas przygotowania: 20 min.

Ilość: 6 osób

Koszt: tanio

Łatwość: *

Składniki:

  • 3-4 jaja,
  • puszka kukurydzy,
  • puszka ananasa,
  • słoiczek selera marynowanego,
  • sól,
  • pieprz,
  • majonez,
  • śmietana,
  • musztarda

Sposób:
Jaja ugotowane na twardo kroję i wrzucam do miski, żółta oddzielam i mieszam z majonezem, śmietaną i musztardą, doprawiam do smaku. Seler i kukurydzę odsączam z zalewy, wrzucam do miski, ananasa kroję na mniejsze kawałki i również wrzucam do miski. Wszystkie składniki mieszam i zalewam zaprawą.

SMACZNEGO!!