Na Andrzejki idealnie nada się sałatka z selerem, kukurydzą i ananasem. Był czas, że nie wyobrażałam sobie jak można jeść seler konserwowy. Gdy spróbowałam tej sałatki, zmieniłam zdanie. Zdradzę Wam, iż początkowo myślałam, że to sałatka z makaronem.
Czas przygotowania: 20 min.
Ilość: 6 osób
Koszt: tanio
Łatwość: *
Składniki:
- 3-4 jaja,
- puszka kukurydzy,
- puszka ananasa,
- słoiczek selera marynowanego,
- sól,
- pieprz,
- majonez,
- śmietana,
- musztarda
Sposób:
Jaja ugotowane na twardo kroję i wrzucam do miski, żółta oddzielam i mieszam z majonezem, śmietaną i musztardą, doprawiam do smaku. Seler i kukurydzę odsączam z zalewy, wrzucam do miski, ananasa kroję na mniejsze kawałki i również wrzucam do miski. Wszystkie składniki mieszam i zalewam zaprawą.
SMACZNEGO!!